jag har tänkt på det ett tag nu. skrivandet. och hur jag saknar det. i alla former.
har inte skrivit en rad på vare sig poeter.se eller här på vad som känns som evinnerlig tid. och ibland kliar fingrarna. ibland kliar tankarna. och ändå..
det är inte så att det inte har hänt saker. det är bara det att jag inte riktigt vet hur jag ska få ned det i ord. organisera mitt kaos, liksom.
men jag börjar någonstans. bara för att se vart det leder.

jag letar lägenheter som inte finns. brottas med lintottens skola och skolgång. tonårshysteri, polisanmälning, skolk, prima, adhd-center, soc, evk:n, lögner, flytt, separation(er), avsked, tinnitus, renovering, lägenhetsförsäljning, jobb, tristess, hopplöshet, saknad, kappsäcksliv, ensamhet.. och någonstans däremellan försöker jag vara glad också. bekymmersfri. nöjd. tillfredsställd. helyllemorsa. wonderhen. stålmänniska. fotograf, förebild, fritidsledare, förälder, flickvän, förälskad, fantastisk, förlorare. och jag saknar en morsa. en farsa. en brorsa. en vän. fast utan att riktigt våga tänka på det. för att inte göra sanning av verkligheten.
var sjukskriven i 2 veckor för ”livskris”, som det stod i pappret. livskris.. vad är det ens? sanningen var att jag inte kunde sluta gråta. över allting jag inte vågat tänka på. fortfarande inte vågade tänka på, men som ändå sipprade igenom. pyspunka.
så lösningen är tydligen att åter igen börja med medicinerna. de jag undvikit i nåt år nu. kanske ett. kanske två. jag minns inte. hursomhelst. tillbaka till carema. tillbaka till ruta ett. medicin. terapi. livskris. glad som en lärka. simsalabim.
och jag undviker fortfarande att tänka på det. läkarens ordination. ”tänk inte så mycket på det”. det är så man håller ihop. och blottar man en glipa, finns det superlim. karlssons klister. silvertejp. håll ihop bara. man har ju ett jobb att sköta. en tonårsson att fostra. en roll att axla. duktig flicka.

så där är det. bokstäver på en skärm. en början.

Annonser

Om jånna

envis pratkvarn. född under en snöstorm. båtflyktig.

»

 1. Liina skriver:

  ♥♥♥ till dig!

 2. Ann skriver:

  En bra början. Som väcker en massa frågor. Som jag väntar med. Kanske kommer de i takt med att inläggen skrivs.

 3. smultris skriver:

  vem ska trösta Knyttet???

  Jo jag…

  och vem ska trösta mig… jag har inte heller en mamma eller en pappa.

  men jag önskade du ville dela det jobbiga med mig, telefonen är ju så himla smidig när vi bor så knökigt ifrån varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s