som känns extra. då tystnad är mer än tystnad. då saknad efter sådant som borde vara självklart, trycker lite hårdare än vanligt i sidan och påminner om hur jävla ensamt en viss sorts ensamhet är.
då jag påminns om att det saknas villkorslöhet och blodsbandsmänniskor i min maggrop. (och andra jag släppt in där. sådana som aldrig behövt blodsband, men som ändå platsat där, som nu irrat bort sig. tillfälligt. eller permanent.)
det är lätt att låta sig hamna där. i den där bottenlösa sorgen. och skriva självömkande inlägg i en blogg som ingen läser. för att det är enklast så. kostar minst. och mest.
och jag antar att de glömt. att det för dem är en dag som alla andra. att de inte tänker mer på mig idag, än de gjorde igår. eller i morgon. och jag önskar att det gör det lättare för dem. med en sveda i halsgropen inser jag att det faktiskt är så.
jag önskar dem den själsron. för någonstans vet jag att det bultar någonting inuti dem också, som stundtals gör ont. att även de känner av tystnaden. de måste göra det. men de är gamla nu. i behov av lugn. en tystnad som inte är öronbedövande.
och jag vet att det finns saker och händelser i deras liv som lett oss hit. röda trådar. arvsmassa. precis som det kommer att finnas trådar som i framtiden leder lintott.
och jag försöker förlåta. jag är inte riktigt där än, men jag försöker.

och vad gäller dagen i övrigt, så undrar jag hur mycket vatten man kan dricka innan man drunknar?
eftersom jag varit magsjuk i ett par dagar och därmed förlorat en del vätska, kombinerat med medicinen jag tar och som totalt torkar ut mig, häller jag i min vatten, tillsynes utan resultat (bortsett från antalet toalettbesök).
munnen är som fnöske, huden flagnar och jag är yr och matt, men konstant mätt och fortsatt törstig.
är dock på bättringsvägen. magknipen är inte lika intensiva längre. och jag börjar känna hur rastlösheten vässar klorna mot innanförskalet.

det sker dessutom bra saker i kulisserna. saker som får det att spritta till i mellangärdet.
och för det är jag tacksam.

Annonser

Om jånna

envis pratkvarn. född under en snöstorm. båtflyktig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s